martes, 22 de diciembre de 2009

Valoració de síntesi

A l´inici del curs ens van explicar les assignatures que tindríem i en que consistirien. Quan vaig escoltar la paraula "TIC" em va fer por. Tot lo relacionat amb ordinadors, Internet... és a dir, tecnologia, no m´interessava gens. Mai he entès d´ordinadors i no m´agradaven gens ni mica.

Les primeres classes de TIC vaig sentir i entendre que seria un suplici per mi les pràctiques, que aniria perduda, que no entendria res i que no aprendria res de la assignatura. És clar, les primeres pràctiques em va succeir just tot el que pensava. De mica en mica, però, i cal dir que amb molt d´esforç per part meva, he fet totes les activitats i la meva sorpresa ha estat que sense adonar-me he après molt d´aquesta assignatura. Ara entenc millor els ordinadors i he perdut aquella por del principi. Sóc capaç de pujar un text al programa Scribd, un powerpoint al Slideshare, capaç de fer un vídeo amb Movie Maker i pujar-ho al youtube i de tot això penjar-ho al blog, fer una aportació a la viquipèdia...etc. I lo més bàsic, he après a saber posar enllaços, ja sigui al blog com a la viquipèdia.

En resum, el que va començar per a mi com un repte ple d´obstacles, ha acabat sent una bona experiència i m´agrada poder dir que em sento molt orgullosa del meu treball i del meu blog en particular. Sincerament, pensava que no m´ensortiria.

La tasca que més significativa m´ha semblat fou la de penjar un powerpoint al Slideshare. Per què? Va ser significativa només pel fet que, vaig trigar dues setmanes fins que vaig trobar la manera, els passos a seguir, per penjar un powerpoint en aquest programa. Entrava al Slideshare però no sabia on havia d´anar per poder-ho publicar. Em va esgotar tant, que aquesta activitat, encara que no vulgui, sempre la recordaré.
L´altra tasca significativa va ser la de l´Scribd. En aquest cas el motiu és per la satisfacció del resultat. És a dir, em vaig sorprendre a mi mateixa. Després de tenir un cert domini, involuntari, de la matèria, fer la pràctica al Word, posant enllaços i pujar-ho seguidament al Scribd no em va suposar cap complicació. Temps enrere hagués sigut una tasca pesada i complicada.

Així doncs, he de reconèixer que ha merescut la pena l´assignatura, les hores que he dedicat en ella i l´aclaparament dels treballs que he patit en certs moments.

Viquipèdia

Wikipedia és un projecte de la Fundació Wikimedia per construir una enciclopèdia lliure i multi bilingüe.

La nostra aportació a la viquipèdia ha sigut sobre les Llars d´infants. Ens hem posat d´acord tot el grup per triar el tema i un cop escollit a partir de l´aportació de la Gemma amb la definició de les llars d´infants, cadascú ha anat afegint la seva.
Per tal de poder editar la viquipèdia he hagut de crear-me un compte de viquipèdia i tot seguit clilcant sobre l´opció d´"editar" pots escriure tot tipus d´aportacions i a continuació ho deses perquè la informació quedi guardada i no es perdi. Per posar un títol, en el meu cas el títol que he posat ha sigut "Història", cal afegir doble signe igual davant i darrere de la paraula que vols que sigui el títol. I per poder enllaçar alguns conceptes he hagut d´afegir doble claudàtor, quedant en mig la paraula.

Per veure les aportacions de cadascú del meu grup cal anar a l´apartat d´"Historial", on surt totes les aportacions que s´han fet amb el nom de l´usuari que les ha realitzat.

Senzill, no?

lunes, 14 de diciembre de 2009

Jclic

El Jclic és una eina per la creació, realització i avaluació d´activitats educatives multimèdia, desenvolupat en el llenguatge de programació Java. Alguns dels seus objectius són:
  • Fer possible la utilització d´aplicacions educatives multimèdia "en línia", directament des d´Internet.
  • Ampliar l´àmbit de cooperació i intercanvi de materials entre escoles i educadors de diferents països i cultures, facilitant la traducció i adaptació ja sigui del programa com de les activitats creades.
  • Crear un entorn de creació d´activitats més potent, senzill i intuïtiu.
A classe de TIC hem pogut conèixer i aprendre a crear activitats mitjançant Jclic. Per això he tingut la oportunitat de crear la meva web d´activitats en aquest programa.
La pràctica no ha sigut gaire complicada de fer, cosa que era el que en un principi m´esperava. Així doncs, els passos que s´han de seguir per tal de crear les activitats són els següents:
  • Instal·lar el programa.
  • Cliques fitxer i anomenes el nou projecte.
  • Dónes a la opció d´activitats i cliques sobre finestra.
  • Canvies el color de fons de les dues opcions
  • Cliques a missatges i poses el missatge que vols que surti quan es comença l´activitat i quan s´acaba.
  • Cliques sobre plafó i crees la visualització de l´activitat al teu gust. Selecciones a sobre de les caselles i poses la imatge o el text que vulguis.
  • Obres fitxer i deses.
Activitat feta!

Territori

jueves, 10 de diciembre de 2009

Seminari

Avui hem començat la classe de seminari amb el conte "Hansel i Gretel" que ens ha explicat la Leti. Altra cop podem observar la crueltat de les històries i els personatges. En aquest cas, són dos nens abandonats al mig del bosc per la seva madrastra.
Seguidament l´Arnau ens ha explicat "Els tres porquets", conte que tothom coneix, la Sandra el conte de "La sorpresa de la Nandi", el qual no l´havíem escoltat mai i des del meu punt de vista ha sigut entretingut. Després ens ha fet fer una fitxa de comprensió lectora, unit l´animal amb la fruita.Ha finalitzat La Laura Morales explicant-nos "La història del Tabalet", un conillet que de tant tafaner que era es troba per un moment en perill d´una serp.

La Laura Figueres ens ha comentat la seva notícia, "Biblioteca Nacional sugiere crear bebetecas", la qual ens deia que al Perú han obert unes biblioteques per als bebès. Penso que no és necessari ja que els hi manquen altres recursos molt més importants.

Per últim, la Jessy i l´Ariadna ens han llegit el seu entorn sonor.

Hem parlat sobre els nostres primers exàmens de la carrera, al gener, i hem exposats els nostres dubtes també.

Seminari

Mx
View more presentations from patrixx.

miércoles, 9 de diciembre de 2009

Seminari

Dijous, 3 de Desembre, la classe de seminari la vam aprofitar per acabar d´exposar les diferents activitats pendents de cadascú, si en quedaven.
Així que la Sílvia, la Ariadna i la Gemma ens explicaren el seu conte, individualment. La Laura i la Gemma van llegir el seu entorn sonor i la Alexandra comentà la seva notícia: "Los alumnos extranjeros en Cataluña estarán un mes en aulas separadas".

Estem a punt de deixar enrere el primer semestre i la Loles ens va posar al dia del que farem en les nostres últimes classes de seminari. Com és de suposar, farem una última ullada als blogs, una última entrevista individual i per acomiadar-nos, ja que el semestre vinent no serà la Loles la nostra professora, anirem a prendre alguna cosa, suposo que al bar de la universitat... Bé, com a mínim estarem relaxats un dia, sense feina, sense angoixa, sense presa, sense... sense... uf, quines ganes!


sábado, 5 de diciembre de 2009

Qui ets tu?

En aquest powerpoint, un treball de l´assignatura de Comunicació, he fet la descripció d´una companya de classe. Aquesta noia és l´Alexandra Calero. La cançó que acompanya el treball s´anomena Walked outta heaven.
Desitjo que us agradi i amb sort que us sembli que la he descrit amb claredat i pogueu identificar-la, encara que ja us hagi esmentat el seu nom.

jueves, 3 de diciembre de 2009

Movie Maker
Windows Movie Maker és un software d´edició de vídeo que s´inclou en les recents versions de Microsoft. Conté característiques tals com efectes, transicions, títols o crèdits, pista d´àudio, narració, cronologia... etc.

La seva utilització és fàcil per a qualsevol. Només cal obrir el programa i anar afegint les fotos o vídeos, guardats al ordinador, al programa. Per tal d´enllaçar les fotos o els vídeos, entre ells, perquè quedi com una pel·lícula, tens dos opcions: o bé afegeixes tu mateix la animació que més t´agrada per a cada fotografía, o bé cliques sobre l´opció "Automovie" i d´aquesta manera el programa t´ho fa directament. És una via més còmoda i fàcil.
També pots afegir-hi música perquè el teu vídeo tingui una cançó de fons mentre passen les fotos. Per afegir-hi música has de clicar l´opció "Agregar música" i triar, de l´ordinador, la cançó que hi vols posar.

Un cop finalitzat el teu vídeo, només queda pujar-ho al youtube. El mateix programa té a la cantonada de dalt a la dreta la icona del youtube que en prémer a sobre t´apareix un quadre en el qual has d´omplir les caselles que t´indiquen amb el teu nom d´usuari de youtube i la teva contrasenya. Per això, abans has de crear-te un compte al youtube. Si no en tens no pots pujar-hi vídeos.

A partir d´aquí és bufar i fer ampolles: com sempre, copies el codi del teu vídeo que és el que es troba a "insertar" i ho enganxes a la part de "Modifica l´Html" per tal de poder visualitzar el vídeo al teu blog.