martes, 27 de octubre de 2009

Conte infantil

Avuí he hagut d´explicar un conte infantil a classe.
He escollit el conte de Rumpelstiltskin per dues raons:
La primera és perquè és un conte poc conegut. I volia que els meus companys s´interessessin per la història, no que desconectin esperant el final del conte típic de sempre, com el de La caputxeta vermella o Els tres porquets, entre d´altres, perquè ja es fan molt repetitius.
La segona i última raó de la meva tria és perquè tot i ser un conte per a nens el trobo molt macabre i cruel. El fet que el pagès i el príncep fan amb la noia el que volen: un la regala, l´altre la tracta com si fos una esclava sense caps drets... Després també la actitud de la filla del pagès, submisa al 100%: els dos primers dies converteix la palla en or per salvar la seva vida però, el tercer día no l´amenaça en matar-la, si no que serà la seva esposa si la converteix altra cop en or. A veure, després de amenaçar-te de vida, de tancar-te amb clau...etc... Jo crec que, per sentit comú, cap dona convertiría la palla en or el tercer día, per no casar-se amb aquest tipus de "bestiola" sense pietat!! No?
domingo, 25 de octubre de 2009

Seminari

Dimarts 20 d´octubre havíem de portar a classe un objecte personal de la nostra infancia escolar. Cadascú va mostrar el seu, i explicavem què era aquell objecte i per què l´hem escollit. Jo vaig portar el meu primer llibre de lletres, perquè encara que era molt petita, recordo a la perfecció de llegir-ho a classe cada día.
Quan vam acabar tots de presentar el nostre objecte, dues companyes ens van donar una notícia que havíen escollit i la vam debatre. La notícia parlava de la nova normativa que aplicaríen als professors d´un col·legi privat d´Anglaterra, la normativa obliga als professors d´anar ben vestits: pantalons de pinça, corbata, vestits... Uns estaven en contra de l´aplicació de la nova normativa i altres, com és el meu cas, a favor, ja que aquest col·legi els alumnes també van amb uniforme, per tant, em sembla just que els professors també hagin de vestir-se d´uniforme.

martes, 20 de octubre de 2009

Delicious

Delicious és un servei fiable que ens permet emmagatzemar, escriure comentaris i posar etiquetes de manera fàcil, còmoda i on-line a les webs que trobem. També serveix com a eina de marcadors social i permet compartir les nostres troballes amb la resta d´usuaris mitjançant la creació d´un perfil públic.

Una de les pràctiques de TIC que havíem de realitzar va ser que cadascú s´havia de fer un compte de delicious. Així doncs, vaig crear el meu compte i des de llavores he anat emmagatzemant tot tipus de webs que m´interessaven per tal d´accedir-hi fàcilment.

Si voleu fer una ullada al meu, aquest és el meu perfil: delicious/patriciaar

martes, 6 de octubre de 2009

Seminari

Dues companyes de classe han preparat una notícia del diari i ens l´han explicat a classe. La notícia tractava d´una professora que ha sigut inhabilitzada com a mestre durant dos anys per maltractar als alumnes. La pràctica que ens han fet fer ha sigut que, a partir d´aquesta notícia fessim un debat on uns anaven a favor de la professora i els altres en contra, escollits a l´atzar. El resultat ha sigut un teatre on una imitava a la mestre, per cert, amb molt mal geni, l´altre d´alumna afectada, l´altre de mare... etc. Tot i que el mig teatre-espectacle ha sigut digne de veure per el tip de riure de tots, hem tret aspectes importants per la bona educació del nen com a futurs mestres. El diàleg amb el nen i la comunicació amb els pares són uns dels exemples.

lunes, 5 de octubre de 2009

Seminari

Dimarts dia 29 de setembre vam saber els treballs que ja hem de començar a fer per al seminari. Ens vam fatigar una mica, bastant, ja que de sobte en aquesta setmana ens han omplert de treballs totes les assignatures i a mi, particularment, em va invadir una mica la por de no acabar- ho tot a temps. Però tot és qüestió d´organitzar-se i no deixar-ho tot per al final.
Dijous dia 1 d´octubre vam fer la classe de seminari juntament amb l´altre grup a l´aula d´ordinadors. Ens van explicar millor el funcionament del blink de Blanquerna i vam veure les diferents icones per conèixer la seva funció i on localitzar-les, per tal de moure´ns amb facilitat i amb més rapidessa pel blink.
Un cop finalitzada l´explicació, vam fer un exercici a la classe per trobar uns llibres, articles, etc.. mitjançant la web de Blanquerna per practicar el domini d´aquesta web.

Aspectes importants de les Wikis

  • Són pàgines web col·laboratives on els continguts es van enriquint gràcies a les noves aportacions que tothom pot anar plublicant.
  • Els seus continguts estàn a un sol lloc i en constant revisió i actualització.
  • Per saber la data de publicació dels continguts, cal consultar l´historial de les pàgines. Ja que, pateix modificacions relacionades amb l´actualització dels continguts, independentment de la data.