miércoles, 18 de noviembre de 2009

El Museu de la Xocolata


A qui no li agrada la xocolata? Mmmmmm..........





Avui, dimecres 18 de novembre, ha sigut el tercer dia d´aquesta setmana blanca, nova per tots nosaltres. El nostre treball consistia en conèixer l´oferta educativa en una entitat cultural. Aquesta activitat pertany a la sessió de Seminari i s´ha d´elaborar un treball en parelles, visitant el centre cultural, escollit per nosaltres, i fent, posteriorment, una presentació en power point i una recomanació i valoració de l´activitat.

La meva parella ha sigut l´Alexandra Calero i hem decidit anar a visitar el Museu de la Xocolata. Dins del Museu hem pogut conèixer els orígens de la xocolata, la seva arribada a Europa i la seva difusió com un element situat entre el mite i la realitat, entre les propietats afrodisiàques i el seu valor nutritiu.
Tot això ho hem pogut conèixer mitjançant els cartells informatius que es troben per tot el museu i per les diapositives que podies visualitzar-les en forma de pel·lícula, també al mateix museu.
No cal dir que, durant la nostra visita ens hem topat amb moltes meravelles de la nostra infància, i encara d´avui dia, arrebossades de xocolata.

No hem tingut l´ocasió de introduir-nos en cap grup de classe d´infants, ja que les reserves estaven plenes de feia dies abans. Però tot i així, hem pogut veure des d´un cristall una activitat realitzada per uns nens d´uns 5 anys. Estaven dins d´un taller on els han fet fer una rajola de xocolata. Des de fora hem observat als infants, amb la il·lusió que han emprat en l´elaboració del seu tros de xocolata i com uns altres s´enfadaven perquè amb els nervis la rajola quedava mal feta i mig trencada. Això sí, un cop assecades les rajoles dolces, no han pogut esperar més i l´han menjada sencera.

Trobo que m´ha semblat molt interessant, ja que, a més de ser una amant de la xocolata, també he après informació d´ella que no en tenia ni idea, com per exemple que el seu origen va ser a dues antigues cultures mexicanes, els Aztecas i els Mayas, com un producte medicinal per tal de recuperar forces, és a dir, el que avui dia nosaltres utilitzaríem com a enfortidor, de l´esgotament, les vitamines, per fer-nos una idea.




"Astérix i Obèlix"



"Homer Simpson", al capítol de la seva aventura com astronauta. Segur que la recordeu!



"La llegenda de Sant Jordi"


No hay comentarios:

Publicar un comentario