miércoles, 11 de noviembre de 2009

Imatges amb GIMP



1. Imatge original





2. Imatge escalada





3. Imatge retocada




4. Imatge retallada


Explicació de la pràctica

La classe de TIC, del 19 d´octubre, la vam dedicar per treballar amb el programa Gimp (GNU Image Manipulation Program).
El Gimp és un programa d´edició d´imatges digitals en forma de mapa de bits, tant dibuixos com fotografies. És un programa lliure i gratuït que serveix per al tractament de fotografies, com ara escalar, retocar, retallar... entre d´altres possibles opcions.
La pràctica que en Jordi ens va demanar que féssim al nostre blog consistía en escollir una fotografia feta per tu, escalar la foto original, esborrar un objecte que aparegui a la foto i retallar un troç. Tot això, és clar, utilitzant el programa Gimp.

1. La primera imatge és la fotografia original. Està feta fa dos mesos a una platja de Mèxic. Té una amplada de 3072 píxels i una alçada de 2304 píxels.

2. La segona imatge està escalada. Per aconseguir-ho he clicat sobre l´opció "Imagen", "Escalar imagen" i he reduït l´amplada i l´alçada a 1880 i 1410 píxels respectivament. Per últim he guardat la imatge en formal JPG. D´aquesta manera podem veure com la imatge original és molt més nítida que la fotografia un cop ja escalada.

3. El tercer pas ha sigut retocar la fotografia original. En aquest cas he clicat sobre l´opció "clonar" de les eines del Gimp, he seleccionat el color de la sorra i he esborrat les dues xancletes blaves que es troben als peus de la imatge sobreposant el color de la sorra sobre les xancletes.

4. L´últim pas ha sigut retallar la fotagrafia original. A la "caja herramientas" del Gimp i he clicat sobre "herramientas de rectángulos". He seleccionat un troç de la fotografia i la he retallat. Un cop fet això, he obert un full nou i he enganxat aquest troç. Per acabar, he clicat sobre "imagen", "ajustar lienzo a las capas" per tal d´ajustar-ho a la mida del paper.

No hay comentarios:

Publicar un comentario