viernes, 20 de noviembre de 2009

Fundació Joan XXIII




Dijous 19 de novembre, penúltim dia de la setmana d´activitats, hem hagut d´anar a visitar un col·legi situat al barri de Bellvitge, el Joan XXIII.

Dos quarts de quatre, aquesta era l´hora prevista per la xerrada que ens havíem de fer sobre l´escola. Així doncs, a la sala de conferències ens van donar tota la informació de la Fundació Joan XXIII i també del seu barri. Ens explicaren l´origen del barri i del col·legi, de com fa uns 40 anys Bellvitge va començar a ser un barri amb la immigració de persones majoritàriament d´Andalusia. També de com, quan i per què van crear aquesta escola i dels seus objectius amb el barri.
Un cop tancada aquesta introducció ens parlaren de les propostes de l´escola i de la oferta educativa que ofereix Joan XXIII. Ens van comentar també que la Fundació Joan XXIII està associada a la UNESCO. Per últim, ens van explicar l´organització de les etapes des d´infantil fins als cicles formatius però aprofundiren molt més en l´etapa infantil i primària, ja que era la que ens interessava. D´aquesta etapa ens van dir els objectius que tenen en elles, les seves característiques, la relació de l´escola amb els pares... entre d´altres.

És clar que, a més de tota aquesta informació també van explicar-nos el per què de les TIC dins de l´escola Joan XXIII, el seu origen i, evidentment, el seu funcionament.
En un principi, quan van crear aquest col·legi, hi van construir una piscina que va ser on tot el barri de Bellvitge aprengué a nedar. Anys després, quan el barri va créixer en gran mesura, construïren un poliesportiu, en el qual hi van fer una piscina. Per aquest motiu la primera piscina la van treure ja que no tenia sentit tenir-ne dues. Al seu lloc van fer l´espai de tecnologia i allà es troben aules amb ordinadors, on tothom pot accedir-hi, i la sala de ràdio de l´escola.
A les aules de parvulari vam poder veure als infants fent classe normal i totes les aules tenen instruments tecnològics com a eines de treball per als nens. Vam veure als petits fent activitats mitjançant petits ordinadors tàctils i altres en gran pantalla, també tàctils. Em va sorprendre molt però a l´hora vaig veure que aquest mecanisme d´aprenentatge és molt útil perquè convivim amb ells i sense aquests aparells resulta molt difícil ensurtir-se en el món laboral avui dia.
Per tant, que millor que aprendre a familiaritzar-se amb els aparells electrònics des de ben petits?










No hay comentarios:

Publicar un comentario